سخن روز /
شیوه نامه ایجاد شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی

شیوه نامه ایجاد شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی

 

تعریف :

بر اساس ماده 1 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، مصوب آبان ماه 1389 مجلس شورای اسلامی، شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت ها یا مؤسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شوند. لازم به ذکر است که بر اساس تبصره ماده قانونی مذکور شرکت های دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و نیز شرکت ها و مؤسساتی که بیش از 50 درصد از مالکیت آنها متعلق به شرکت های دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی باشد، مشمول قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان نمی شوند.

تا پیش از تصویب قانون حمایت موصوف، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عهده دار سیاست گذاری و برنامه ریزی شرکت های دانش بنیان بود. بر اساس ضوابط ابلاغی توسط وزارت مذکور، شورای فناوری پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مصوب شورای عالی گسترش، تائید صلاحیت شرکت ها به عنوان دانش بنیان (هسته یا واحد فناور) را بر عهده داشتند و شرکت دانش بنیان برای کسب حمایت های قانونی ملزم به استقرار در یک پارک یا مرکز رشد بود.

متعاقب تصویب قانون مزبور و بر اساس ماده 2 آن، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری عهده دار سیاست گذاری و برنامه ریزی شرکت های دانش بنیان شد. سپس بر مبنای ماده 3 آئین نامه اجرائی قانون موصوف، کارگروهی با مسئولیت نماینده رئیس شورا و عضویت نمایندگان برخی دستگاه ها عهده دار تدوین حوزه های فعالیت های دانش بنیان و معیارهای تشخیص مصادیق شرکت ها و موسسات دانش بنیان گردید. متعاقباً و بر اساس حکم رئیس شورای عالی عتف، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان رئیس کارگروه مزبور منصوب و با توجه به ایجاد دبیرخانه کارگروه در معاونت علمی و فناوری، (تحت عنوان امور شرکت های دانش بنیان )، عملاً تولی گری شرکت های دانش بنیان به معاونت علمی و فناوری سپرده شد.

معاونت مذکور در اولین گام، اقدام به برخط نمودن فرآیند ثبت نام و تشخیص صلاحیت شرکت های متقاضی دانش بنیان نمود. این بدان معنی است که حسب ضوابط جاری، شرکتی دانش بنیان است و daneshbonyan.ir شدن، در قالب سامانه می تواند از حمایت های قانونی بهره مند شود، که کالا یا خدمت آن منطبق با فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان بوده و در سامانه مزبور تائید شده باشد (حال ممکن است در یک پارک یا مرکز رشد هم مستقر باشد، یا نباشد).

مراحل ایجاد شرکت دانش بنیان :

به متقاضیان ایجاد شرکت دانش بنیان توصیه می شود، قبل از هر اقدامی، مستندات مربوطه (قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و آئین نامه اجرائی آن، اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفائی آئین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، نحوه تاسیس شرکت سهامی خاص / موسسه / تعاونی و ... ملحوظ در لینک "نظام نامه تجاری سازی تحقیقات"، فصل هشتم (مستندات مرتبط با ،http://fanavari.areeo.ac.ir وبگاه شرکت های دانش بنیان)، و نیز مندرجات سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان به آدرس را مطالعه فرمایند. ضمناً توصیه می شود قبل از هر اقدامی با مراجعه به پارک علم و فناوری یا www.daneshbonyan.ir مرکز رشد استان / شهرستان، اطلاعات لازم را اخذ و پاسخ سوالات و ابهامات احتمالی خود را کسب نمایند.

مراحل ایجاد شرکت دانش بنیان عبارتند از :

1) ثبت شرکت / موسسه / تعاونی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یا اداره کل تعاون استان

2) داشتن یک فناوری / دانش فنی قابل توسعه (ایده محوری) که ترجیحاً در اداره ثبت اختراع یا دیگر نهادهای قانونی به ثبت رسیده باشد. اشاره به عنوان فناوری (ایده محوری) مذکور در اسناد ثبتی شرکت / موسسه / تعاونی ضروری است.

 3) مراجعه به سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان به آدرس اینترنتیwww.daneshbonyan.ir

جهت ثبت نام و ارایه مدارک (به شرح جدول زیر) و کسب تائیدیه دانش بنیان بودن، به منظور استفاده از تسهیلات مندرج

در قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان.

4) مراجعه به پارک علم و فناوری یا مرکز رشد استان / شهرستان (در صورت تمایل) جهت ارائه درخواست استقرار و طی

 

تاریخ به روز رسانی:
1399/02/31
تعداد بازدید:
1053
Powered by DorsaPortal